Hopp til innholdet

Dette betyr intimitet for Kristin Gjelsvik og Morten Hegseth

«Intimitet for meg er varme. Forståelse. Kommunikasjon. Åpenhet. Trygghet. Ærlighet. Følelser. Hengivenhet. Nærhet.»

Kristin-Gjelsvik

Det forteller influenser Kristin Gjelsvik i sitt åpenhjertige blogginnlegg om hva hun legger i ordet «intimitet». Innlegget er en del av Asans kampanje «Ta vare på intimiteten», som er et forsøk på å utvide forståelsen av hva intimitet er og bidra til at terskelen for å snakke sammen om det senkes.

Da kampanjen ble lansert i fjor hørte vi innspill og refleksjoner fra blant andre fagfolk, videregående elever og studenter, og nå har vi bedt to av Norges største influensere om å reflektere litt rundt temaet.

Kleine minner fra seksualundervisningen

Kristin skriver at hun i en hektisk hverdag ikke alltid er like flink til å ta vare på intimiteten og hun forteller at det kan være fort gjort å glemme å være nær. Samtidig minner hun om at sex, for eksempel, ikke behøver å vare i timesvis eller være avansert for å være fint. «For meg er sex noe intimt og nært. Noe vakkert, og langt ifra noe man ser i en pornofilm», skriver hun.

Les hele innlegget her

I tillegg fortalte Kristin litt om sine egne opplevelser med seksualundervisning på 90-tallet på Instagram og spurte følgerne om de ville dele sine historier om det samme i kommentarfeltet. Blant annet kom det historier om fødselsdemonstrasjoner ved hjelp av en dukke og en strømpebukse, sterke minner om kleine filmer alle måtte se og stensiler med tverrsnitt av kjønnsorganer.

Kristin-instagram

På Instagram spurte Kristin om hva intimitet betyr for følgerne hennes, og det kom inn en rekke fine svar. 10 av dem ble samlet i dette innlegget og gjengangerne var, som Kristin skriver, «nærhet og trygghet, og det var tydelig at god kommunikasjon og det å tørre og være seg selv, var viktig for samtlige».

Kristin Instagram

Kan være tøft å være alene under en pandemi

Morten Hegseth delte på sin Instagram et innlegg med korte snutter fra Asans kampanje «Ta vare på intimiteten», der han benytter anledningen til å skrive noen trøstende ord til de som ikke har kunnet oppleve noe særlig intimitet grunn av koronapandemien.

«For de av dere som ikke har en fast person å holde hånda til, og som kanskje liker å dele intimiteten med flere (high five!), så må den siste tiden ha vært blodtung. For vi trenger kanskje intimitet litt mer enn vi trenger kanapeer og bobler på restaurant.», skriver han i innlegget, der han oppfordrer til å heie på hverandre etterhvert som verden åpnes igjen.

Morten-instagram