Hopp til innholdet

Asan leter etter #gullvaginaer sammen med Tusvik&Tønne

nina-ellen

Nina og Ellen har skrevet en av de viktigste bøkene i år. At Gleden med skjeden skulle få så mye oppmerksomhet rører de to legestudentene.

Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl møttes via legestudier i 2011. Det har resultert i en veldig populær blogg, www.underlivet.blogg.no og boken Gleden med skjeden som akkurat nå ligger på bestselgerlisten i Norge, og er på vei mot internasjonal suksess siden forlagene står i kø for å kjøpe rettighetene. Ellen og Nina har også fått hver sin Gullvagina av Asan for jobben de gjør med å gi jenter bedre selvtillit og fremme et sunt kroppsbilde. – Sist jeg sjekket #gledenmedskjeden på Instagram, var det mange som hadde tatt bilde av seg selv med boken, og flere skrev at de hadde lett etter en slik bok lenge. Da ble jeg skikkelig rørt, forteller Nina Brochmann. Ellen og Nina syns det er gøy med så mye oppmerksomhet. – Det kjennes godt med alle den positive tilbakemeldingen, for vi har jobbet så hardt med denne boken. Når noen sier at boken vår er en viktig bok er det skikkelig sterkt å oppleve, sier Nina.

Ikke noe å være flau over

Nina og Ellen skrev Gleden med skjeden fordi de brenner for kvinners seksualhelse. Dessuten har de jobbet med temaet i mange år. Å være flau over å snakke om sex er noe begge forfatterne ikke tenker på i det hele tatt.

– Min venninnegjeng er veldig åpne, og det handler nok om hva slags miljø man kommer fra. Jeg kommer fra en åpen familie, så jeg er vant til å snak e om slike ting hjemme. Dessuten har vi jobbet med dette i snart seks år. Vi vant til å undervise ungdommer og på asylmottak, og vi har vi fått mange direkte pinlige spørsmål. – Flauhet kan også komme av måten ting blir lagt frem på, fortsetter Ellen. Jeg syns Nina og jeg har funnet en måte å fortelle ting på som gjør at det ikke blir pinlig. Det er også en tilbakemelding vi har fått fra leserne våre. Det går an å lese om sex på en ganske eksplisitt måte, men tonen vi bruker gjør at det ikke blir flaut fordi vi er såpass oppriktige.

Ikke vær misfornøyd!

Det er urovekkende at så mange er misfornøyde med underlivet sitt og det er et kjempeproblem, sier Nina. Særlig når denne misfornøydheten ikke har rot i virkeligheten, skyter Ellen inn. –De aller, aller fleste er normale. Det er bare det at man har fått inntrykket av at man skal se ut på en spesiell måte, som en Barbie. Vi har skapt oss et slags underlivsideal på samme måte som vi har skapt oss et kroppsideal. Da tror unge jenter at det er noe galt med dem, og det er helt forferdelig, sier Ellen. – Underlivet viser man til så få mennesker i løpet av livet, og vår unisone tilbakemelding fra menn, er at de ikke bryr seg. Menn syns de er kjempeheldige som får være sammen med kvinner i senga uansett! Selv om unge jenter tror de ikke er fine nok, så er de jo det. Det er et viktig budskap som må fram, avslutter Ellen.