Hopp til innholdet

Intimområdets myteknusere

Det kan være flaut å snakke om underlivet, men det er en naturlig del av livet. Vi bestemte oss for å knuse noen myter om intimhygiene

  1. Intimhygiene er flaut og unødvendig> Det stemmer ikke. Å passe på intimhygienen er en naturlig del av livet for oss alle.
  2. Huden i intimomradet trenger ikke pleie > Det stemmer ikke. Intimområdet trenger pleie akkurat som resten av huden. Skitt som kommer utenfra, svette og talg må renses med vann eller med et intimvaskprodukt. Vannløselig skitt går lett bort med vann, og fettløselig skitt bør vaskes med en mild underlivsvask med en pH som er nær hudens egen pH-verdi.
  3. Kjønnshåret må barberes vekk > Det stemmer ikke. Hårvekst, også i underlivet, er normalt. Vet du hva som er hensikten med hårveksten i underlivet? Hårene klimatiserer og beskytter underlivet. Slik får skjeden luft og den sårbare slimhinnen forblir beskyttet. Hårveksten i intimområdet beskytter kvinnens og mannens hud også mot klær som gnager osv. Barbering må være valgfritt!
  4. Utflod er unormalt > Det stemmer ikke. Utflod er ikke bare normalt, men det er helt nødvendig. Utfloden renser skjeden på en naturlig måte. Utfloden holder altså skjeden ren og skyller bort uønskede bakterier og dødt cellevev. Utfloden inneholder mange nyttige melkesyrebakterier eller laktobasiller. De produserer melkesyre, som gir utfloden en litt syrlig lukt.
  5. Underlivet lukter vondt > Det stemmer ikke. Mange er bekymret for om underlivet lukter «normalt». Alle friske kjønnsorganer lukter litt, og det er helt normalt – men vond lukt kan være et tegn på infeksjon, slik at man bør oppsøke lege.
  6. Underlivet trives best i trange klær. > Det stemmer ikke. Underlivet takker deg når du bruker løse bukser eller skjørt og bomullsundertøy. Litt luftige klær og bomullstruser som ikke blir klamme er en fordel.
  7. Intimvask er ikke bra for huden i underlivet > Det stemmer ikke. Det er viktig å sørge for normal intimhygiene med passende produkter som opprettholder normal balanse i underlivet og ikke tørker ut slimhinnene.
myteknusere

Tips om intimhygiene

Tips 1: Varmt vann og skånsom intimvask er det som passer best for underlivet. Sårbare slimhinner tørker lett ut og blir irritert, så det lønner seg å være nøye med rengjøringen.

Tips 2: Unngå overdreven vask. Overdreven vask kan svekke underlivets naturlige beskyttelse og forårsake både uttørking og irritasjon.

Tips 3: Fuktigheten i urin, i svette og for kvinnene også i menstruasjonsblodet kan irritere huden i genitalområdet. Bakteriene formerer seg fort hvis du ikke sørger for daglig intimhygiene.

Tips 4: Genitalområdet er sentrum for intimitet. Mange liker at huden er ren og lukter godt for å føle seg bra. Unngå derimot såper med sterke parfymestoffer.

Tips 5: Asans intimvaskprodukter har tilpasset pH-verdi, og de inneholder skånsomme ingredienser og melkesyre.

Slik bruker du intimvask

  1. Ta intimvask på håndflaten så den dekker et område på størrelse med et kronestykke og vask forsiktig hudfoldene i lysken og kjønnsorganenes ytre deler.
  2. Skyll godt, men spyl aldri vann opp i skjeden. Hvis du dusjer flere ganger om dagen, vask deg av og til bare med vann.
  3. Vask bare genitalområdet (vulva), ikke skjeden. Intimvaskproduktene må altså ikke brukes til å vaske skjeden!

Hvorfor intimvask?

Noen vanlige dusjsåper kan ha en pH-verdi på så mye som 7 og 8 – og pH-en til såpestykker kan være enda høyere. Av den grunn lønner det seg å bruke en intimvask med en pH-verdi som er tilpasset huden.

Intimvaskproduktene er framstilt av skånsomme ingredienser. De er blitt utviklet spesielt for den sensitive huden i underlivet.