Hopp til innholdet

Asan leter etter #gullvaginaer sammen med Tusvik&Tønne

#gullvaginabilde

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne leter sammen med Asan etter kvinner som tør å skille seg ut, bryte med tabuer og med det være med på å øke kvinners selvfølelse.

Eller som de sier: – Vi vil finne gullvaginaene!

Vaginaen har alltid vært tabu, og det henger dessverre fortsatt igjen i dag. Mange unge kvinner har dårlig selvtillit når det gjelder underlivet fordi det oppfattes som noe skamfullt og flaut, sier Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne.

Gullvagina som symbol

Mer enn noen andre har de gjennom nesten 200 episoder av podcasten Tusvik&Tønne snakket direkte om temaer mange kvinner ellers har kviet seg for å ta opp. Sammen med Asan og den norske smykkedesigneren Camilla Johansen har de utviklet et vaginasmykke i gull som et symbol på alle de temaene som kan være vanskelige å snakke om for kvinner.

Gjennom podcasten og Facebooksidene til Asan (Asanfresh) ønsker de nå å få inn forslag på hvem som fortjener et slikt smykke.

Vi ser etter de tøffe kvinnene som tør å fronte saker det tradisjonelt har kostet å bringe til torgs. Det kan handle om alt fra politikk til kropp og helse. Asan ønsker å fremme gode forbilder som gjennom å gå foran kan gjøre det enklere for andre å følge etter. Kun etter få dager har over 4 000 personer vært inne og nominert via våre Facebooksider.

Vil gjøre stas på kule kvinner

Camilla Johansen driver Ilda design i Horten. Hun har tidligere designet “phungsmykket” til Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne, et smykke fansen av podcasten har kastet seg over. At det nå ble gullvagina er ifølge Tusvik og Tønne like naturlig som det smykket faktisk viser.

Vi vil gjøre stas på kule kvinner der ute. Fortell oss derfor hvem som gjør deg stolt av å være kvinne og hvem som er et forbilde for deg.

#gullvaginakampanjen vil fortsette fremover i 2017, så det vil komme flere muligheter til å skaffe seg et smykke.

For ordens skyld: Smykket viser kjønnsleppene eller vulva, men Asan har valgt å kalle smykket for #gullvagina. Smykket er ment som et symbol på alle de temaene det kan være vanskelige å snakke om. Ilda Design står bak gullvaginasmykke