Hopp til innholdet

Intervju med vinner av Sunn Fornuft plakaten

Kristin-G-portrett

Asan er stolt sponsor av Sunn fornuft-prisen og delte ut en #gullvagina til Kristin Gjelsvik for sitt arbeid med å rette fokus på bedre selvtillit og positivt kroppsbilde.

Du har tatt et oppgjør med kropp- og utseendefokuset mange bloggere har. Hvorfor er dette viktig for deg?

– Kroppspresset er mer umenneskelig enn noen gang tidligere. Stadig flere yngre kjenner på dette vanvittige presset og jaget etter det såkalte «perfekte» utseendet, og når unge jenter ned i 10-årsalderen ønsker å legge seg på operasjonsbordet, har det gått for langt. Vi MÅ sette ned foten, vi kan ikke akseptere normalisering av plastisk kirurgi, og vi må skrike høyt om at selvbildet må jobbes med fra innsiden. Barn skal få lov til å være barn uten bekymringer, de skal da for guds skyld ikke bruke barndomstiden til å finne feil ved eget utseende.

Du vant jo for en liten stund siden Sunn Fornuft-prisen, og fikk blant annet et gullvaginasmykke. Hva betyr en slik utmerkelse for deg?

– Jeg ble både rørt og stolt jeg ble da jeg brått vant selveste Sunn fornuft-prisen. Dette tiltaket er så viktig – denne prisen er så viktig! I dagens samfunn hvor kropps- og skjønnhetspresset er mer heavy enn noen gang tidligere, er det godt å vite at jeg faktisk gjør en forskjell. At min stemme er tydelig og sterk nok, at jeg blir hørt, og at jeg faktisk påvirker i positiv retning.

Asan sponser Sunn Fornuft